Найбільшою проблемою для Гостомеля є те, що людям ніде жити – Єхануров

Найбільшою проблемою для Гостомеля є те, що людям ніде жити – Єхануров

Укрінформ
Найболючішою проблемою для звільненого від загарбників міста Гостомеля Київської області є зруйноване житло.

Про це сказав радник начальника Гостомельської селищної військової адміністрації Юрій Єхануров під час пресконференції в медіацентрі Україна – Укрінформ на тему: «Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій. Світовий досвід та специфіка України».

«Людям немає де жити, і це є найболючіше питання, на яке ми поки що не можемо дати твердої відповіді. На спеціально виділених майданчиках буде збудовано тимчасове житло за допомогою іноземних партнерів. Думаю, десь наприкінці травня розпочнемо зведення цих будівель», - пообіцяв Єхануров.

За його словами, всього під час бойових дій було пошкоджено 459 об’єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, доріг, мостів, жодна школа не може зараз приймати дітей.

Єхануров також зазначив, що попри заклики влади поки що не повертатися до зруйнованого Гостомеля, щодня туди прибуває 300-400 людей, які подають заяви на оцінку пошкодженого майна.

«За останній тиждень більше 1 тисячі громадян подали заяви на оцінку пошкодженого майна та заяви на отримання допомоги тими, хто весь час провів під окупацією», - сказав Єхануров.

Читайте також: Понівечений Гостомель: на що росіяни перетворили сучасне містечко під Києвом

Як повідомлялося, Гостомель на Київщині одним із перших прийняв на себе удар російських військ під час повномасштабного вторгнення.

2 квітня Київську область було визволено від російських військ.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-