На Тернопільщині вшанували 100-річчя знаного педагога-географа

На Тернопільщині вшанували 100-річчя знаного педагога-географа

Фото
Укрінформ
100-річчя з дня народження знаного педагога, географа, краєзнавця, пристрасного колекціонера-філателіста Івана Снітовського вшанували на Тернопільщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Теребовлянського музею-майстерні Ярослав Ярошевський.

«З нагоди такої дати відкрили фотодокуметальну виставку, в якій намагалися показати усю широту інтересів нашого земляка, непересічної людини, знавця кількох іноземних мов, колекціонера-філателіста, особистості, яка внесла значний внесок в дослідження історії нашого краю, стояла біля витоків нашого музею. Матеріали виставки розповідають про Івана Снітовського і як про бібліотекаря-новатора, педагога, учасника археологічних, історико-краєзнавчих експедицій, організатора туристичних маршрутів уздовж водних артерій Тернопільщини, Медоборами, печерами Тернопілля», - розповів Ярошевський.

На Тернопільщині вшанували 100-річчя знаного педагога-географа / Фото: Олег Капуста

За його словами, в музейній експозиції вперше оприлюднили дослідницькі матеріали географа-краєзнавця, які зберігалися у музейних фондах. На виставці - низка фотозвітів із експедицій та туристичних мандрівок Україною та Тернопільщиною на початку 60-х років, керівником яких був Іван Снітовський, його інноваційні розробки з бібліотечної справи та педагогіки, методики викладання предмету «Географія», дослідницькі праці з історії рідного краю.

Читайте також: У тернопільський музей передали світлину юного Степана Бандери

Довідково. Іван Снітовський народився у 1922 році на Тернопільщині. Закінчив Теребовлянську гімназію та Теребовлянський бібліотечний технікум, Львівський вчительський інститут, Львівський державний університет імені Івана Франка. Працював інспектор обласного управління культури, маже двадцять років – директором Теребовлянської бібліотеки для дорослих, яка стала майданчиком обміном досвідом роботи в усій Україні. За майже два десятиліття роботи у школі створив інноваційну систему викладання географії. Він - автор низки публікацій про історичне минуле Тернопільщини, філателіст та філокартист, власник однієї із найбільших в області книгозбірень на науково-природничу, історико-географічну, культурно-мистецьку тематику. Помер у 1980 році в Теребовлі, де і похований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-