Загарбники за добу 24 рази обстріляли Луганщину

Загарбники за добу 24 рази обстріляли Луганщину

Укрінформ
У Луганській області за добу загарбницькі війська рф здійснили 24 обстріли населених пунктів. Є загиблі та поранені мирні жителі.

Про це поінформувала пресслужба Національної поліції України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Масованих обстрілів зазнали міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське, Золоте, Новодружеськ, селища Оріхове, Воєводівка, Тошківське, Комишуваха. Пошкоджено 19 об’єктів інфраструктури. 4 житлові багатоквартирні будинки в Сєвєродонецьку, 13 приватних будинків в Лисичанську, Попасній, Гірському, Комишувасі, будівлі комунального підприємства в Новодружеську», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що через обстріли знищені практично всі комунікації систем забезпечення життєдіяльності населених пунктів.

За інформацією НПУ, електроенергією забезпечені два міста - у деяких кварталах.

«Загалом натепер залишаються знеструмленими 26 населених пунктів повністю та 12 частково. Газопостачанням забезпечені лише 6 населених пунктів, з них 3 частково», - повідомили правоохоронці.

Також уточнюється, що централізована подача води відсутня практично по всій області через знеструмлення та руйнування насосних станцій - водою частково забезпечене лише одне місто.

«Обмежено водопостачання у Сєвєродонецьку, відсутнє у Рубіжному, Попасній, Лисичанську, Новодружеську, Привіллі, населених пунктах, що обслуговуються Попаснянським водоканалом. У вказаних населених пунктах щоденно здійснюється підвезення технічної води, питна вода доставляється гуманітарними вантажами», - зазначили в поліції.

Водночас попри відсутність режиму «тиші» органи держвлади спільно з волонтерськими та іншими неурядовими організаціями і поліцією провели евакуацію 24 людей з міста Лисичанськ та 5 з міста Сєвєродонецьк.

Також упродовж доби поліція зареєструвала незаконне позбавлення волі представниками нзф «лнр» чоловіка на тимчасово захопленій території області, 2 факти колабораційної діяльності громадян, які обійняли посади у незаконно створених окупаційних структурах у Старобільську та смт Станиця Луганська, 5 фактів безвісного зникнення громадян, 8 фактів мародерства, 4 з яких - на тимчасово захопленій території Луганської області.

Як повідомлялося, у Донецькій області за добу росіяни обстріляли 12 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-