Загарбники знову обстріляли Святогірську лавру, поранені семеро людей

Загарбники знову обстріляли Святогірську лавру, поранені семеро людей

Укрінформ
Слов’янська окружна прокуратура порушила справу через обстріл у Донецькій області Свято-Успенської Святогірської лаври та поранення семи мирних громадян.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Слов’янської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 4 травня збройні сили російської федерації нанесли авіаудар по місту Святогірськ Краматорського району. Під приціл ворога потрапила Свято-Успенська Святогірська лавра, яка нині є притулком для біженців від російської збройної агресії.

В результаті обстрілу на території лаври пошкоджено будівлю гуртожитка. Поранення, за попередніми даними, отримали сім цивільних громадян.

Читайте також: Є загиблі, десятки поранених: ситуація в регіонах після ракетних обстрілів рф

На місці події працюють слідчі поліції та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури встановлюється.

У Офісі генерального прокурора закликали українців, які стали свідком воєнного злочину рф, фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня росіяни обстріляли Святогірську лавру, де на той момент перебувало близько тисячі людей.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-