У Харкові агресором знищені трамваї та підстанції, що забезпечують їхню роботу

У Харкові агресором знищені трамваї та підстанції, що забезпечують їхню роботу

Фото
Укрінформ
У Харкові знищено трамваї та підстанції, що забезпечують їхню роботу, зараз розробляється оптимізована схема маршрутів громадського транспорту.

Про це повідомив у Фейсбуці директор департаменту з питань інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко, передає Укрінформ.

«Намаганнями» немитих мисливців за унітазами та ношеною жіночою білизною трамваїв у Харкові більше немає. Знищено підстанції, які забезпечували їхню роботу. Зруйновано депо», - написав Сидоренко, коментуючи демонтаж трамвайних колій на спуску Весніна.

Він пояснив, що реконструкцію спуску з розширенням проїжджої частини було заплановано давно, і початок робіт стояв у планах на березень цього року.

Але тут прийшов брудний російський солдат, і терміни трохи зрушили. Проте війна – не привід відмовлятися від планів покращення транспортної інфраструктури Харкова. І, як би дивно це не звучало, зараз, коли машин у місті майже немає, реконструкція, що почалася, завдасть мінімум незручності тим городянам, хто залишився у Харкові», - сказав Сидоренко.

За його словами, відновлення роботи метрополітену, який зараз використовується як укриття, буде складним.

«Також треба відзначити те, що після війни півтора-два місяці піде лише на підготовку до запуску метрополітену. Скажу і те, що завдяки «зусиллям» окупантів будуть складнощі з Салтівською гілкою - вона поїде набагато пізніше, ніж дві інші», - повідомив Сидоренко.

Читайте також: У Єврокомісії назвали кроки повоєнного відновлення України

За його словами, мер Ігор Терехов зараз разом із фахівцями працює над оптимізацією маршрутів громадського транспорту, що насамперед стосується й можливості доставки жителів Салтівки, селища Жуковського та Олексіївки до центру. «Величезну роль у цьому найближчі місяці гратиме і організація руху зі спуску Весніна, яка з'єднує центр міста із Салтівкою. Одна з основних ідей цієї оптимізації – пріоритет громадського транспорту, його екологічність та зручність для харків'ян та нова географія маршрутів. Десь на зміну трамваю прийде тролейбус, десь муніципальні автобуси», - сказав Сидоренко.

Як повідомлялося, Салтівське трамвайне депо рашисти обстріляли ще на початку березня.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: В Україні створюють довідник із прикладами якісних громадських просторів для відновлення міст

Фото: Фейсбук Юрій Сидоренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-