Весь мобільний зв'язок на Херсонщині зараз подається з України

Весь мобільний зв'язок на Херсонщині зараз подається з України

Укрінформ
На сьогодні весь мобільний зв'язок на Херсонщині подається з України.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

"На сьогоднішній день усі мобільні оператори, мобільний зв'язок, який працює у Херсоні та області, поданий з України та транслюється через українські канали", - сказав Щиголь.

Читайте також: Vodafone відновив понад 70% мобільного покриття на Херсонщині

Він зауважив, що є факти співпраці місцевих провайдерів із загарбниками, переспрямовуючи трафік на Крим. "Це є порушення міжнародного законодавства, і ми будемо вживати усіх заходів для припинення цієї діяльності російської федерації", - прокоментував Щиголь.

Читайте також: Військові рф можуть переслідувати провайдерів на Херсонщині - КримSOS

"Станом на ранок сьогоднішнього дня всі оператори мобільного зв'язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили подачу зв'язку в Херсоні та Херсонській області", - додав Щиголь.

Як повідомлялося, у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет. Станом на 3 травня у Херсоні частково відновлювався мобільний зв'язок, щодо Інтернету — пошкоджено точку в зоні бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-