На Харківщині окупанти ведуть постановочні зйомки для пропагандистських каналів

На Харківщині окупанти ведуть постановочні зйомки для пропагандистських каналів

Укрінформ
У Борівській громаді на Харківщині окупанти розстрілюють транспорт, грабують будинки та знімають постановочні сюжети про «гуманітарну допомогу», яка складається з продуктів українського виробництва.

Про це повідомляє в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Бойові дії на території громади наразі не ведуться, але в окремих населених пунктах окупанти виганяють людей з їхніх помешкань, забирають речі, розстрілюють транспорт. Зокрема, такі випадки були зафіксовані у с. Піски-Радьківські. Днями у тому ж селі російські загарбники влаштували постановочні телезйомки для пропагандистських каналів: зібрали людей і знімали відео, як окупанти роздають гуманітарну допомогу. Раніше такі відеозйомки відбувалися у Боровій», - повідомили в селищній раді.

Читайте також: У Золочівській громаді на Харківщині загинули вже 22 людей, близько 60 поранені

Зазначається, що склад «гуманітарної допомоги» здебільшого українського походження. Зокрема, будь-який мешканець Харківщини може впізнати упаковку вершкового масла «Заріччя» виробництва Куп’янського молочно-консервного комбінату, які на кадрах відео роздають росіяни.

В деяких селах під виглядом російської гуманітарної допомоги роздають продукцію місцевих сільгосппідприємств: борошно, молоко, м’ясо забитих корів.

Читайте також: З окупованим Ізюмом на Харківщині уже тиждень немає зв’язку

«На жаль, дійні стада фермерських господарств уже перетворилися на м’ясні, оскільки окупанти заборонили належним чином доглядати і вчасно доїти тварин», - повідомили в раді.

Кадри з роздачі «гуманітарки» в Боровій на російських Ютуб-каналах окупанти підписують «Луганська область».

За даними селищної ради, кількість живої сили противника та ворожої техніки на території громади щодня змінюється, одні підрозділи заходять, інші виходять у напрямку Донецької області. «Найбільше їх зосереджується у південно-східній та східній частинах громади. Населені пункти в цій місцевості наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів», - повідомляє влада.

Читайте також: На Харківщині внаслідок російських обстрілів за день загинули троє людей

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня в громаді інформували про значне зменшення кількості військ рф. Водночас у Боровій діяла ворожа «комендатура», яка контролює захоплені території та намагається здійснювати управління за допомогою місцевих колаборантів.

У громаді, що захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків.

Тут немає електрики, води, мобільного зв’язку, інтернету. В деяких населених пунктах відсутнє також газопостачання. На організацію "зелених коридорів" для евакуації населення окупанти згоди не дають.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-