У Золочівській громаді на Харківщині загинули вже 22 людей, близько 60 поранені

У Золочівській громаді на Харківщині загинули вже 22 людей, близько 60 поранені

Укрінформ
У Золочівській громаді на Харківщині, яку російські війська постійно обстрілюють, загинули вже 22 людей і ще біля 60 отримали поранення.

Про це повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко, передає Укрінформ.

«Обстріли кожного дня. І вдень, і ввечері, і зранку. Загинули, на жаль, 22 наших земляка і біля 60 поранених. Із раніше поранених троє померли в лікарні. Великі пошкодження по приватному сектору: біля 680 розбитих ущент або пошкоджених будинків. Пошкоджено школи, лікарня, дитячі садки, амбулаторії», - розповів Коваленко.

Також відчутно постраждали сільгосппідприємства громади: горіло паливо, приміщення, техніка.

Постраждали практично всі села громади. Всюди старости, яким допомагають волонтери, здійснюють гуманітарну роботу. «Всі старости залишилися, крім двох сіл. Вони написали заяви (і виїхали - ред.), і я призначив там виконуючих обов’язки», - зазначив голова громади.

За даними влади, з Золочева виїхало багато мешканців, однак тисячі залишаються, в тому числі вимушені переселенці, що приїхали з Харкова в лютому-березні.

«За нашими підрахунками, десь 10 тисяч залищаються в селищі», - зазначив Коваленко.

У частині громади наразі немає електрики через пошкодження високовольтної лінії.

За інформацією Коваленка, посівна ведеться лише частково, в прикордонних із рф селами це неможливо – російські загарбники починають обстріли при будь-якому русі техніки.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ знищили три одиниці техніки та уразили ворожий бліндаж

Як повідомлялося, Золочівщина постійно зазнає обстрілів. Громада, зокрема, межує з рф і Дергачівщиною, де ведуться бойові дії та є тимчасово окуповані території.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: zolochivska.gromada.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-