Ворог знищує населені пункти на Луганщині, бо не може їх захопити – Гайдай

Ворог знищує населені пункти на Луганщині, бо не може їх захопити – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині ворог постійними щільними обстрілами знищує всі населені пункти, але захопити їх не може. Рубіжне агресор не взяв - там ЗСУ тримають оборону.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі у своєму відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Триває оборона у нас, на Луганщині, на сьогодні ворог, скільки б він не анонсував про різні захоплення чогось, прориви, насправді знищує наші населені пункти, але захопити не може…В нас Рубіжне досі не взяв ворог, тримають там оборону наші хлопці. І більш того, кожна атака відбивається, кожний наступ відбивається. Там щоночі намагаються рівняти і артилерією, і авіацією наші захисні споруди. Важко, але там все під контролем наших захисників», - сказав Гайдай.

Він зазначив, що в Попасній, напевно, найгарячіше сьогодні.

Читайте також: На Луганщині вчергове спробують евакуювати людей із чотирьох міст

«З першого дня це місто обстрілюють, з першого дня там лінія оборони тримається, і з першого дня туди кидають повністю всі зусилля орки, перекидають зараз з Маріуполя батальйони, тактичні групи, також там авіація, гелікоптери, навіть не можна зараз згадати, чим їх там не обстрілюють», - наголосив очільник області.

Він додав, що в напрямку Золотого також важка ситуація. Тут загарбники намагаються розвинути прориви в районі Новотошківки і далі на Нижнє, але там так само тримається лінія оборони.

За словами керівника ОВА, до українських захисників вже йде сучасна військова зброя, на яку вони дуже чекають.

Читайте також: За добу ворог 18 разів обстріляв Луганщину, в Ізюмі тривають бої - зведення ОВА

«До наших хлопців йде підсилення. Дуже сподіваємось, що найближчим часом до нас дійде оця далекобійна артилерія, тоді вже все зміниться повністю навпаки. Тому що зараз рашисти обстрілюють всі наші села, всі наші міста, а потім ми вже будемо гасити їх артилерією на відстані, на яку вони вже не зможуть добити», - заявив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-