На Херсонщині російські військові знищують кургани

На Херсонщині російські військові знищують кургани

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Херсонщини російські військові знищують пам'ятки археології — кургани, розташовані вздовж доріг.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна інспекція по охороні пам'яток історії та культури, передає Укрінформ.

Як зазначається, 30 квітня та 1 травня проведено моніторингове обстеження об'єктів культурної спадщини на території Херсонщини - від кордону із Запорізькою областю (с. Дружбівка) до кордону із Миколаївською областю (с. Давидів Брід).

"Візуальний огляд підтвердив отриману раніше інформацію: пам'ятки воєнної історії, крім зон активних бойових дій, не постраждали; пам'ятки археології (кургани), розташовані вздовж автошляхів, активно знищуються окупантами (обладнання вогневих позицій)", - йдеться у дописі.

Читайте також: Через війну в Україні понад 250 зруйнованих і пошкоджених закладів культури - Ткаченко

В інспекції наголосили, що кожен день перебування загарбників на території регіону завдає непоправної шкоди нерухомій культурній спадщині.

"Чекаємо на скоріше звільнення краю від присутності агресора! Херсонщина - це Україна!" - заявили в інспекції.

Як повідомляв Укрінформ, за останні роки в Херсонській області було зафіксовано понад 4,5 тисячі нововиявлених таких об’єктів, а загальна кількість їх сьогодні становить 10 065 одиниць, з них 34 – національного значення. Тут є пам’ятки всіх періодів археології.

Читайте також: МКІП намагатиметься з'ясувати ситуацію щодо скіфського золота у Мелітополі - Ткаченко

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-