У Тростянці на місці зруйнованої п’ятиповерхівки планують зробити меморіал

У Тростянці на місці зруйнованої п’ятиповерхівки планують зробити меморіал

Відео
Укрінформ
Обстріляну та вигорілу п'ятиповерхівку у Тростянці на площі біля залізничного вокзалу, вірогідно, не вдасться відновити - там пропонують зробити меморіал.

Про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, такий варіант пропонують столичні архітектори, які працюють над планом відновлення Тростянця.

"Столичні фахівці разом із нашими архітекторами продовжують працювати над концепцією відновлення міста. Вже є попередні результати, напрацьовані ескізи. Найближчим часом буде визначено, чи можливо експлуатувати п’ятиповерхову будівлю, яка вигоріла в Тростянці. Скоріш за все, поряд буде збудований новий багатоквартирний будинок, а на її місці – облаштований меморіал" - сказав він.

Живицький додав, що експерти зараз визначаються із цим питанням.

Також він зазначив, що вірогідно, відновити цю зруйновану п’ятиповерхівку не можна. "Там терміново поряд треба розпочинати будувати нове житло. Через тиждень - максимум два - повинно бути остаточне рішення. Люди повинні мати житло" - сказав Живицький.

Також, за його словами, в 15 регіонах України, які найбільше постраждали від російської агресії, розпочинається процес зведення житла для тих, хто його втратив, туди будуть заселені люди до того часу, доки їх власні помешкання не будуть приведені до ладу.

Читайте також: Волонтери із будівельного батальйону розбирають завали у Тростянецькій лікарні

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, упродовж цього року планується надати 53 тисячі квартир для 186 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Квартири будуть у державній власності й надаватимуться з ремонтом та мінімальним оснащенням технікою і меблями.

Водночас заступник очільника ОП підкреслив, що після повернення людей у свої домівки ці квартири надаватимуться тим, хто роками стояв у черзі на житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-