На Запоріжжі повністю зруйновані та пошкоджені майже 600 будинків

На Запоріжжі повністю зруйновані та пошкоджені майже 600 будинків

Укрінформ
Внаслідок ворожих обстрілів у Запорізькій області на сьогодні повністю зруйновано або частково пошкоджено 594 домоволодіння.

Про це повідомляє у Телеграмі Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

“Внаслідок обстрілів кількість пошкоджених житлових будинків постійно збільшується. За оперативною інформацією, загалом по області на сьогодні повністю зруйновано або частково пошкоджено 594 домоволодіння. На сьогодні, 30 квітня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходиться 37 313 абонентів у 85 населених пунктах Запорізької області”, - йдеться у дописі.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники викрали вже понад 200 людей

Уточнюється, що через пошкодження внаслідок бойових дій повітряної лінії 35 кВ без енергопостачання залишилися 14 населених пунктів області. Усунути зазначене пошкодження планується сьогодні.

Проведення аварійно-відновлювальних робіт на території обслуговування Оріхівського, Василівського та Гуляйпільського районних відділень через активні бойові дії наразі неможливе, уточнили в ОВА.

Читайте також: На Запоріжжі російські військові викрали двох волонтерів з Британії

Окрім того, на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 65 956 абонентів у 85 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 н.п. Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області. Газопостачання у населених пунктах області планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Щодо водопостачання, то на сьогодні воно відсутнє у місті Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району. Окрім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання залишається частина м. Пологи Пологівського району.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники намагаються запровадити «рубльову зону» - ОВА

24 лютого президент росії володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-