Масовий виїзд населення з Херсонщини спричинив суттєвий дефіцит лікарів об'єктів

Масовий виїзд населення з Херсонщини спричинив суттєвий дефіцит лікарів об'єктів

Укрінформ
На Херсонщині відчувається брак спеціалізованих лікарів-фахівців, адже люди масово виїжджали з тимчасово окупованої території. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Новокаховська міська територіальна громада.

“У Новій Каховці, як і у всій Херсонській області, триває масовий виїзд мешканців у сусідні області та на території, де не проходять воєнні дії. Така ситуація призвела до суттєвого дефіциту професійних кадрів. Першими забили на сполох керівники комунальних медичних закладів Центральної міської лікарні Наталія Гончарова та Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Ходорковська”, - йдеться у повідомленні.

Виїзд лікарів та фахівців середнього медичного персоналу з міста викликає велике навантаження на тих медичних працівників, які залишились. Сімейні лікарі приймають усіх, незалежно від укладених декларацій. А ось спеціалізованих лікарів-фахівців замінити немає ким.

Поки прийнято рішення підміняти, або переводити на півтори ставки тих спеціалістів, які лишилися в місті, адже лікувальний процес перервати неможливо.

Читайте також: Як отримати медичну допомогу у воєнний час - роз’яснення МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: Новокаховська міська територіальна громада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-