У Мукачеві перейменували майже 80 вулиць, названих на честь російських або радянських діячів

У Мукачеві перейменували майже 80 вулиць, названих на честь російських або радянських діячів

Укрінформ
У Мукачеві перейменували вулиці, назви яких пов'язані з росією або радянськими діячами.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"В Мукачеві завершили дерусифікацію. В міській територіальній громаді перейменували 79 вулиць, які носили ім’я радянських/російських діячів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міська рада розглянула звернення про перейменування вулиць Мукачева та сіл громади, які містять російські та радянські назви, з метою відзначення подвигу, масового героїзму громадян, проявлених у захисті міст під час відсічі агресії росії.

Згідно з прийнятим рішенням, у Мукачеві будуть вулиці, названі на честь Героїв України Андрія Люташина, Степана Чабана, Інни Дерусової, Віталія Скакуна, захисника України Володимира Фраткіна.

Читайте також: Більш як 500 назв: у Харкові перейменують усе, що нагадує про рф

Попередньо воно було обговорене на засіданні комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків.

Управлінню міського господарства доручено забезпечити своєчасне виготовлення та встановлення табличок з найменуванням вулиць.

Як повідомлялося, у квітні в центрі Мукачева демонтували радянський монумент, погруддя Пушкіна, пам'ятник радянському танку.

Читайте також: Арка Дружби народів: що це було і що буде?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-