Більш як 500 назв: у Харкові перейменують усе, що нагадує про рф

Більш як 500 назв: у Харкові перейменують усе, що нагадує про рф

Укрінформ
У Харкові не буде топонімів, пов'язаних з країною-агресором, їх перейменують на першій же сесії міської ради, яка збереться після перемоги України.

Про це у своєму Телеграмі повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

«У Харкові не може бути топонімів, пов'язаних з країною-агресором. Після нашої Перемоги на першій же сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не лише Московського району і Московського проспекту. Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни, багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов'язані з рф, мають зникнути з карти Харкова. У нього і без цих назв залишиться дуже багато шрамів, які ще довго нам нагадуватимуть про те, який сусід знаходиться за нашими східними та північними кордонами», - написав Терехов.

Читайте також: У Дніпрі перейменують 20 вулиць, назви яких пов'язані з рф

Також він зазначив, що в перші дні повномасштабної війни з рф із сайту міської ради прибрали інформацію про всі російські міста-партнери (їх було п'ять). «У Харкова, який уже 63 день зазнає цілодобових бомбардувань, не може бути «побратимів» у країні-агресорі. Тим більше, не може бути містом-партнером москва, в якій і зароджувалися плани знищення України та геноциду українського народу», - сказав мер.

Він додав, що підготовку до перейменування топонімів у Харкові можна вже розпочинати. Найближчим часом на сайті міської ради з'явиться спеціальний розділ, харків'яни зможуть залишити свої пропозиції про те, які топоніми мають назавжди зникнути, а які з'явитися.

Читайте також: У Києві вже 467 об’єктів для перейменування – пропозиції чекають до 1 травня

«Упевнений, що на карті нашого міста мають бути увічнені захисники Харкова й України – як окремі герої, так і цілі військові з'єднання. Впевнений, нові назви вулиць завжди нагадуватимуть нам і нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок зробив Харків у боротьбу за наші честь і гідність, за незалежність країни, за право на існування українського народу», - заявив Терехов.

За підрахунками руху «Декомунізація. Україна», у Харкові може бути перейменовано більш як 500 топонімів. Це назви районів, вулиць, проспектів та кількох станцій метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-