Луганщина під вогнем російських військ: загинули четверо мирних жителів

Луганщина під вогнем російських військ: загинули четверо мирних жителів

Укрінформ
У Луганській області внаслідок вчинених російськими військами обстрілів минулої доби загинули четверо мирних жителів.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його даними, Лисичанськ протягом усієї доби 27 квітня перебував під вогнем російських військ. Унаслідок потужних обстрілів міста були знищені 13 будинків.

"Лисичанськ - великий за площею населений пункт. І тим легше росіянам кудись влучити, а нашим рятівникам складніше швидко відреагувати. Займання через обстріли відбуваються майже по всій території, а це практично 100 кв. км", - зауважив він.

Так, за даними Гайдая, минулої ночі сталося потрапляння у два будинки. Пожежа, що виникла внаслідок цього, була загашена.

Набагато складніша ситуація склалася вдень, коли полум’я охопило одразу вісім будинків. Надвечір росіяни влучили ще у три.

У Новодружеську зайнялися також три будинки, у Сєвєродонецьку - магазин, у Гірському - столярна майстерня та трансформатор, який, за даними очільника ОВА, уже неможливо відремонтувати. Об’єкт повністю знищений - люди будуть без світла та мобільного зв’язку.

Загалом за добу в Луганській області була ліквідована 21 пожежа, що виникла внаслідок обстрілів військами рф.

За інформацією Гайдая, загалом минулої доби російська армія завдавала ударів по оселях мирних жителів Луганської області 29 разів. Застосовувала при цьому авіацію, системи залпового вогню, ствольну артилерію та мінометну зброю.

По 10 разів ворог обстрілював Попасну та Лисичанськ, чотири, але дуже тривалі обстріли, були завдані по Гірській громаді. Зранку стало відомо про ще 10 зруйнованих будинків у Попасній.

У Гірському 27 квітня зранку загинув 58-річний місцевий житель, який вийшов на подвір’я біля свого будинку та не встиг сховатися від вогню росіян, у Сєвєродонецьку - 85-річна жінка, у Новодружеську та Лисичанську - двоє чоловіків.

Ще четверо людей, за даними Гайдая, отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв Укрінформ, у Сєвєродонецьку Луганської області 27 квітня російські загарбники обстріляли лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-