Із харківського дельфінарію більшість тварин перевезли до Одеси

Із харківського дельфінарію більшість тварин перевезли до Одеси

Фото
Укрінформ
Із харківського дельфінарію «Немо» більшість тварин перевезли до Одеси, поки неможливо евакуювати білих китів і новонароджене дельфінятко з батьками.

Про це заклад повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дорогі друзі, завдяки Вашій підтримці більшість наших тварин евакуйована! Зараз дельфіни, морські котики та морські леви перебувають в одеському дельфінарії NEMO. Загальними зусиллями нашої відданої команди ветеринарів та тренерів для тварин створені комфортні умови для перебування. Але під загрозою в Харкові залишилася наша пара білих китів Пломбір і Сніжка, також в дельфінарії знаходиться наш нещодавно народжений малюк-дельфiнятко з матусею та татом», - ідеться в дописі.

У дельфінарії пояснили, що малюка, маму і тата наразі неможна евакуювати: молода матуся годує дельфінчика кожні 15 хвилин, і в такому ранньому віці перевезення категорично заборонене.

«Зараз із ними 24/7 знаходяться наші тренери та ветеринари, допомагають молодим батькам», - зазначили в адміністрації закладу.

Для евакуації білих китів з огляду на їхню вагу та габарити розробляється окремий план. «План включає зняття купола над дельфінарієм, пошук численної команди для цього, закупівлю матеріалів та виготовлення спеціалізованих транспортувальних басейнів, бо наші білі кити виросли і важать вже від 4-х тонн та завдовжки понад 5 метрів», - зазначають у дельфінарії.

Заклад просить небайдужих про подальшу фінансову підтримку для утримання тварин.

Читайте також: Режисер «Справжнього детектива» Фукунага передав корм для тварин харківського притулку

Як повідомляв Укрінформ, харківському дельфінарію «Немо» не вистачає коштів на рибу, медикаменти та вітаміни для тварин, колектив просить придбати квитки чи перерахувати кошти. 20 квітня заклад повідомив про народження дельфінятка.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Харків зазнає обстрілів щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-