Одеситів заспокоїли - у морі видно не ворожі кораблі, а підбиті росіянами баржі і танкер

Одеситів заспокоїли - у морі видно не ворожі кораблі, а підбиті росіянами баржі і танкер

Укрінформ
Ситуація в районі Одеси перебуває під постійними контролем сил оборони України. Судна, що видніються на траверзі Одеського порту, не є ворожими кораблями. Це раніше обстріляні агресором танкер і баржі, які віднесло вітром у відкрите море.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал «Одеса. Офіційно» з посиланням на оперативне командування «Південь».

«Обстановка в Чорному морі - під постійними контролем сил охорони та оборони… Підходу рашистських кораблів до узбережжя Одеси 27 квітня не було. А судна, що часом з'являються на обрії – це обстріляний рашистами на початку березня танкер «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу і некеровані баржі, які віднесло в море, а повернути нема можливості, бо судноплавство заблоковане», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Туреччина встановила радари для виявлення морських мін

За словами представника ОК «Південь» Владислава Назарова, у Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання флоту рф, включно з підводними човнами, продовжує загрожувати ракетними ударами по узбережжю Одещини та інших областей.

Також зберігається ймовірність провокацій ворожих сил ударами «по території Придністров’я, щоб звинуватити Україну в нападі на невизнану республіку».

Полковник Назаров закликав жителів Одещини дотримуватись заходів безпеки, не довіряти ворожій пропаганді та не поширювати фото і відео з місць влучання ракетами та ведення відновлювальних робіт.

Читайте також: Блокада чорноморських портів може спричинити глобальну продовольчу катастрофу - ООН

Як повідомлялося, вранці 27 квітня армія рф завдала ракетного удару по Одеській області, ракети влучили у міст через Дністровський лиман. За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, постраждалих немає. Ступінь пошкодження інфраструктури фахівці зможуть визначити пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-