Обшуки в родичів Медведчука та Козака: у ДБР розповіли про слідчі дії і знайдені гроші

Обшуки в родичів Медведчука та Козака: у ДБР розповіли про слідчі дії і знайдені гроші

Фото
Укрінформ
Працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань Львова проводять обшуки у родичів народного депутата України Віктора Медведчука та народного депутата Тараса Козака.

Як передає Укрінформ, про це інформують у ДБР.

”У Львові та області слідчі дії відбуваються у квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака, а також брату Віктора Медведчука – Сергію”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що обшуки проводяться у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

На Львівщині ДБР проводить обшуки у родичів Медведчука та Козака / Фото: ДБР

У ДБР уточнюють, що родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

”Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб’єктів до фінансування збройної агресії росії щодо України”, - інформують у ДБР.

Читайте також: ДБР проводить обшуки у будинках брата депутата-втікача Козака

Повідомляється, що слідчі дії тривають. Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня внаслідок спецоперації, проведеної Службою безпеки України, Медведчука було затримано. Личаківський районний суд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також Личаківський райсуд заарештував 154 об'єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Президент Володимир Зеленський пропонував росії обміняти Віктора Медведчука на українських громадян, які перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-