У захопленому рф Вовчанську на Харківщині немає світла, води та зв’язку - ЗМІ

У захопленому рф Вовчанську на Харківщині немає світла, води та зв’язку - ЗМІ

Укрінформ
У захопленій 24 лютого Вовчанській громаді на Харківщині складна гуманітарна ситуація: не вистачає продуктів харчування, немає електрики, води та зв’язку, голова громади хворіє.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на джерела в органах місцевого самоврядування.

«Погана ситуація у Вовчанську з продуктами, води немає, електрики немає, інтернету немає, телефони не працюють. Ми ледве прорвалися до Харкова. Дороги залило дощем, блокпости стоять, людей обстрілюють», - ідеться в публікації.

За словами співрозмовника журналістів, міський голова Вовчанська Анатолій Степанець залишився у місті, є інформація, що він переніс інсульт.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, російські загарбники у приміщенні одного із заводів у Вовчанську облаштували концтабір для катувань місцевих мешканців, аби примусити до співпраці чи вступу до лав збройних сил росії.

Вовчанськ знаходиться поблизу кордону з росією. З адміністративних будівель міста 22 березня російські військові зняли українські прапори та замінили їх на триколори.

Міського голову Вовчанська Анатолія Степанця, ймовірно, викрадали. На інформаційних ресурсах окупантів було поширене відео з ним: посадовця змушували сказати «слава росії».

20 березня з Харкова до Вовчанська за погодженням з військовими рф відправили продукти та медикаменти, однак гумконвой просто захопили, вантаж забрали, а п'ятьох водіїв і лікаря «швидкої» згодом відправили назад пішки.

Читайте також: Українська ППО знищила ворожий літак Су-34 на Харківщині

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-