Загарбники знеструмили нову Кремінську підстанцію – без світла вся Луганщина

Загарбники знеструмили нову Кремінську підстанцію – без світла вся Луганщина

Укрінформ
Російські загарбники знеструмили нову Кремінську підстанцію напругою 500 кВ – без світла вся Луганщина.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Нещодавно збудована поблизу Кремінної електропідстанція знеструмлена російською армією 25 квітня. Без електроенергії наразі всі населені пункти Луганщини», - написав очільник області.

За його словами, наразі опрацьовують альтернативні варіанти заживлення області, бо ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області.

«Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі. Тож до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан», - пояснив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині росіяни зруйнували сім будинків та втретє влучили в нафтопереробний завод

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-