На Донеччині та Луганщині росіяни за добу зруйнували 25 будинків, є загиблі та поранені

На Донеччині та Луганщині росіяни за добу зруйнували 25 будинків, є загиблі та поранені

Укрінформ
У Донецькій та Луганській областях упродовж минулої доби, 23 квітня, внаслідок ворожих обстрілів були зруйновані 25 будинків, є загиблі та поранені серед мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Операції об'єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

Ворожих обстрілів зазнали у Донецькій області Маріуполь, Лиман, Авдіївка, Велика Новосілка, Первомайське, Олександрівка, Ямпіль, Новоселівка-3, Тоненьке, Дронівка, Іллінка, Привілля, Дмитроколине, Зарічне. У Луганській області - Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне, Новодружеськ.

"Ворожі авіаційні удари та артилерійські обстріли спричинили руйнування і пошкодження близько 25 багатоповерхових і приватних житлових будинків в Лимані, Авдіївці, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Новодружеську, Великій Новосілці, Привіллі Черкаської ОТГ, Дронівці у Бахмутському районі. Ворог нищить соціальну інфраструктуру: в результаті обстрілів зруйновані споруди агрофірми, пошкоджена котельня. Є жертви серед мирного населення", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Попасній під руїнами будинку знайшли тіла двох жінок

Унаслідок обстрілів поранено двох людей у Лимані, п’ятьох — в Авдіївці. Під час обстрілу смт Велика Новосілка Волноваського району одна людина отримала мінно-вибухову травму та осколкове поранення, ще один чоловік доставлений до лікарні в тяжкому стані, з травматичною ампутацією обох ніг.

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, які входять до угруповання ОС, здійснили 44 виїзди для надання допомоги населенню і ліквідації наслідків бойових дій. Рятувальники Донеччини і Луганщини загасили 15 пожеж, що виникли внаслідок обстрілів. Врятовано шестеро людей.

Піротехнічні розрахунки ДСНС виявили 27 вибухонебезпечних предметів у Покровську і Покровському районі Донеччини та в Лисичанську на Луганщині. Обстежується територія кар’єру біля села Рай-Олександрівка Миколаївської ТГ у Краматорському районі.

Читайте також: Війська рф обстрілюють всі вільні населені пункти Луганщини – Гайдай

Протягом доби із Лимана, Великої Новосілки, Покровська, Новогродівки, Лисичанська, Попасної евакуювали 252 осіб, з них 36 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 24 квітня знищили близько 21 800 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-