У Черкасах затримали чоловіка, який прославляв російських солдатів

У Черкасах затримали чоловіка, який прославляв російських солдатів

Укрінформ
У Черкасах суд відправив під варту чоловіка, яки підтримував російську збройну агресію проти України, а також прославляв російських солдатів. 

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Соснівським районним судом міста Черкаси застосовано тримання під вартою стосовно жителя Черкаського району, який в одній із соціальних мереж прославляв російських солдатів та підтримував російську збройну агресію проти України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Чернігівщині затримали диверсантів, які видавали себе за бійців ЗСУ

Зазначається, що чоловік розмістив в одній із соцмереж низку публікацій, в яких містились зображення та вітання жителів Луганська і Донецька із «днем незалежності та довгоочікуваним возз’єднанням із росією». Також він підтримував дії військ агресора. 

Йому вже висунуто підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України) і ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни російської федерації проти України поліція відкрила близько 8 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, викрила 85 ДРГ та затримала 659 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-