Кадетський корпус має залишатися в Сумах - ОВА

Кадетський корпус має залишатися в Сумах - ОВА

Укрінформ
Місцева влада та батьки ліцеїстів виступають проти перенесення Кадетського корпусу із Сум.

Про це повідомив Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Кадетський корпус має залишитися в Сумах. Я − категорично проти, щоб навчальний заклад переселяли в будь-яке інше місто. Повністю підтримую колектив ліцею та батьків кадетів. Я написав звернення до міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та голови Держприкордонслужби Сергія Дейнеки, щоб ліцей залишився в Сумах", - повідомив Живицький.

Він додав, що від депутатів Сумської обласної ради також було звернення до Президента Володимира Зеленського з цього приводу.

"На жаль, ті, хто хоче перемістити заклад, вже збираються перевозити речі з приміщення ліцею. Разом з колективом Кадетського корпусу та батьками кадетів ми не дозволимо вивезти наш заклад за межі області", - наголосив Живицький.

Читайте також: На Чернігівщині затримали диверсантів, які видавали себе за бійців ЗСУ

Раніше повідомлялося, що ліцей Державної прикордонної служби України, котрий знаходиться зараз у Сумах, передислокують до Хмельницького. Таке рішення прийнято керівництвом військового відомства з метою убезпечити вихованців від загроз, пов’язаних із близькістю ворога, та зберегти кадровий військовий потенціал. Наразі у закладі навчається близько 400 ліцеїстів. Він має славну історію: раніше це було вище артилерійське командне училище, яке згодом реорганізували у Сумський кадетський корпус. Повідомлялося, що міська влада Хмельницького та керівники місцевих навчальних закладів готові забезпечити сумчанам всі умови для проживання і професійної підготовки на весь період воєнного стану.

Як повідомлялося, у перші дні війни приміщення ліцею Держприкордонслужби у Сумах зазнали масованих артобстрілів ворога у перші ж години вторгнення російських військ. Наразі там тривають ремонтно-відновлювальні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-