На Запоріжжі печуть паски до Великодня

На Запоріжжі печуть паски до Великодня

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі пекарні вже кілька днів печуть паски до Великодня. Через військові дії декому довелось відмовитись від цукатів та шукати маргарин і паперові формочки.

Про це кореспонденту Укрінформ розповів директор однієї з пекарень Олексій Пучков.

“Цукатів не змогли дістати, родзинки та маргарин для нас також були дефіцитним продуктом. З початком війни, десь два тижні, ми взагалі прибрали з асортименту частину продукції саме через те, що не було маргарину. Довелось пошукати. За тиждень до Великодня ми знайшли певну кількість. Проблема в тому, що Запорізький масложиркомбінат не працює. Яйця є, багато виробників нам надали їх безоплатно. Цукор та борошно купили, а присипка - залишилась з минулого року, бо ми запасливі”, - говорить Олексій.

У Запоріжжі пекарні готуються до Великодня / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Важко було знайти й паперові формочки. Їх виробляють у Харкові, і зараз завод не працює.

“Ми точно знаємо, що він не працює, бо туди "прилетіло". В нас було трохи з минулого року, зараз залишилося тільки 300-400 формочок для маленьких пасочок. Тож, коли ми приймаємо заявки, одразу попереджаємо”, - говорить керівник підприємства.

В його пекарні паски печуть вже чотири дні поспіль. За цей час виготовили їх тисячі. Говорять, що рівняються на показники минулого року. І це при тому, що зараз немає можливости возити їх в область, продають нині лише в місті.

Читайте також: У житомирських дитсадках печуть паски для військових на передовій

Цього року, як і попередні два, Пучков домовився зі священниками, щоб ті провели обряд освячення пасок прямо у пекарні. Цього року паски освячував військовий капелан, священник ПЦУ, протоієрей Віктор Ткач.

“Через війну нічних служб в храмах не буде, бо діятиме комендантська година. Наш єпископ Фотій вирішив зробити службу зранку. Комендантська година закінчиться о 5:00, а служба розпочнеться о 7:00”, - каже Ткач.

Освячені паски можна купити у магазині, також їх відвезуть нашим військовим. Священник радить людям заради безпеки не приходити до церков. Та нагадують, що можна зателефонувати своїм знайомим священнослужителям, і ті приїдуть до вірян додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-