росіяни вщент зруйнували станції екстреної медичної допомоги у Рубіжному і Попасній

росіяни вщент зруйнували станції екстреної медичної допомоги у Рубіжному і Попасній

Укрінформ
На Луганщині російський агресор розбомбив п’ять підстанцій екстреної медичної допомоги (ЕМД) та розтрощив щонайменше дев’ять автомобілів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«За цей час (з 24 лютого) «русский мир» розбомбив п’ять підстанцій ЕМД на Луганщині та розтрощив щонайменше 9 автомобілів екстреної медичної допомоги. 15 швидких наші медики встигли вивезти на відносно безпечну територію», - написав очільник області.

Читайте також: рашисти обстріляли евакуаційний автобус з Попасної, але вдалося вивезти 25 людей

Він зазначив, що руйнувань від ворожих обстрілів зазнали такі підстанції ЕМД: Сєвєродонецька - пряме влучання у гаражні бокси та на територію підрозділу; Верхнянська (район ГТВ, Лисичанськ) - пряме влучання; Карбонітська - пряме влучання на територію. Рубіжанську та Попаснянську станції зруйновано вщент.

«Попри відсутність нормальних умов, зв’язку, електро- та водопостачання, парамедики залишаються на робочих місцях та виїжджають на виклики по усій території Луганської області, де це ще можливо», - запевнив Гайдай.

Читайте також: На Донеччині загарбники з «Урагана» обстріляли травматологічну лікарню

Він нагадав, що з початку активних бойових дій на території Луганської області бригади екстреної медичної допомоги понад 2 600 разів виїжджали за викликами. 238 виїздів були безпосередньо пов'язані з бойовими діями. 531 людину було госпіталізовано, іншим надано невідкладну медичну допомогу.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-