Ворог продовжує обстрілювати звільнену частину Херсонщини та села біля Кривого Рогу

Ворог продовжує обстрілювати звільнену частину Херсонщини та села біля Кривого Рогу

Укрінформ
Ворог продовжує обстріл звільненої частини Херсонської області та прикордонних сіл Криворізького району Дніпропетровської області.

Як передає Укрінформ, про це начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив у Фейсбуці.

“Наші Збройні сили продовжують мужньо виконувати свій обов'язок, йдуть позиційні бої на далеких підступах – у Херсонській області. У Криворізькому районі та на Дніпропетровщині ворога немає. Хоча він продовжує обстріли сіл звільненої частини Херсонської області та прикордонних сіл Криворізького району. Сьогодні, дякувати Богові, жертв немає”, - повідомив Вілкул.

За його словами, ситуація станом на вечір 21 квітня в Кривому Розі та Криворізькому районі стабільна, повністю контролюється ЗСУ та військовою адміністрацією. Місто живе та працює, продовжує зміцнення оборони й поповнення стратегічних запасів.

Читайте також: На Ізюмському напрямку ворог зосередив до 25 батальйонних тактичних груп

Вілкул також нагадав про гуманітарний коридор із Херсонської області. По ньому хотіли вивести мирних жителів із тимчасово захоплених територій, але гуманітарний коридор не спрацював. Попри гарантії, машини “швидкої допомоги” та автобуси були затримані разом із старшим колони – головою Нововоронцовської об'єднаної територіальної громади Володимиром Марчуком на блокпосту за Осокорівкою. Наразі ведуться переговори про його звільнення.

“Окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та Міжнародне гуманітарне право, під час дії “зеленого коридору” проводили обстріли з реактивних систем залпового вогню та мінометів позицій наших військ. Це особливо цинічно, бо вони розуміли – наші не відповідатимуть, знаючи, що попереду наші машини”, - заявив Вілкул.

Він додав, що представники влади й надалі "робитимуть усе можливе, щоб вивезти людей з окупованої території Херсонської області".

За словами Вілкула, гуманітарна ситуація в Кривому Розі нормальна. Вся інфраструктура та магазини працюють, транспорт ходить за графіком, лікарні забезпечують усіма необхідними медикаментами.

Комунальні служби продовжують наводити ладу місті.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 квітня російські війська обстріляли із систем залпового вогню місто та село Зеленодольської територіальної громади Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-