З підконтрольних районів Донеччини від початку війни виїхали майже три чверті жителів

З підконтрольних районів Донеччини від початку війни виїхали майже три чверті жителів

Укрінформ
З території Донеччини, яка до 24 лютого була підконтрольна українській владі, від початку повномасштабного вторгнення росії виїхало майже три чверті населення.

Про це в ефірі Суспільного сказав голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"До 24 лютого 2022 року постійно проживали на підконтрольній українській владі території 1 млн 670 тис. людей. Зараз залишилося близько 430 тис. Якщо взяти, наприклад, Краматорськ, найбільше місто області після Маріуполя, - там з 200 тис. залишилося трохи більше 40 тис.", - розповів голова ОВА.

Утім, за його словами, людей на небезпечних територіях залишається все одно забагато - з огляду на активність бойових дій противника. Тому влада Донеччини постійно наполягає на евакуації мирного населення.

Читайте також: З Донеччини евакуювали всі заклади, де діти-сироти перебували цілодобово

При цьому Кириленко наголосив, що спроби виїхати з великих міст до сіл і селищ не гарантують мирним мешканцям безпеки, адже ворог обстрілює всю територію області.

Керівник ОВА додав, що сьогодні з прифронтових населених пунктів Донеччини евакуювали близько ста осіб, з них 52 з території Лиманської громади - буквально під вогнем.

Фото: Павло Кириленко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-