У Чернігові демонтували пам'ятник Зої Космодем'янській

У Чернігові демонтували пам'ятник Зої Космодем'янській

Відео
Укрінформ
У Чернігові на подвір'ї школи №10 знесли пам'ятник росіянці Зої Космодем'янській. 

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

“Для росіян символи мають значення, тому на окупованих територіях вони зводять на постаменти пам'ятники нафталіновим вождям. Ми ж довершуємо нашу історичну місію, очищаючи наш край від мотлоху”, - сказав боєць тероборони 119-ої бригади Дмитро Скрипка.

Представник Інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко розповів, що раніше в Чернігівській школі №10 був музей, присвячений Космодем'янській.

“Це була людина, як інструмент політики випаленої землі, яку в 1941-1942 роках проводив сталінський режим під час відступу військ. Її диверсійне завдання було спалювати будинки селян для того, щоб там не квартирували німецькі солдати під час битви під москвою. І селяни її затримали, саме розлючені селяни, тому що тоді був 20-градусний мороз, а тут хтось намагається спалити їх будинки”, - розповів Бутко.

Гіпсова скульптура була пошкоджена під час обстрілів, сказав Бутко. Він додав, що демонтаж таких пам’ятників - завдання музейників.

Читайте також: На Львівщині демонтували комуністичний меморіал «Вічний вогонь»

Як повідомляв Укрінформ, у місті Бердичів на Житомирщині демонтували обеліск учасникам громадянської війни, який планували знести ще шість років тому.

На Прикарпатті просять демонтувати дивізійну гармату, яка стоїть на постаменті у селі Незвисько Городенківської міськради.

За фактом встановлення пам’ятника Леніну в тимчасово захопленому Генічеську Херсонської області та поширення комуністичної символіки розпочато кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-