Із обстрілюваної Попасної на Луганщині вдалося евакуювати ще 60 місцевих жителів – Гайдай

Із обстрілюваної Попасної на Луганщині вдалося евакуювати ще 60 місцевих жителів – Гайдай

Фото
Укрінформ
Із обстрілюваної Попасної на Луганщині без «режиму тиші» у четвер, 21 квітня, вдалося евакуювати ще 60 місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Складна евакуація з Попасної…. Кожна поїздка до Попасної сповнена небезпеки – евакуаційний транспорт неодноразово потрапляв під вогонь росіян. Втім, сьогодні вдалося врятувати 60 місцевих жителів. А загалом за три дні – 163... Це справжня перемога життя», - написав очільник області.

Він зазначив, що з кожним разом евакуація ускладнюється. «Останнім часом наприкінці кожного дня кажу собі: «Ми це зробили». Бо так, ми вже не можемо дістатися до деяких населених пунктів Гірської громади. Над ними продовжує майоріти синьо-жовтий прапор, однак маршрут постійно обстрілюють росіяни або він замінований», - заявив Гайдай.

Читайте також: Загарбники контролюють половину Попасної і депортують звідти людей до «лнр» - Гайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні станом на 19 квітня залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Із Луганщини без гуманітарних коридорів і без «режиму тиші» 20 квітня вдалося евакуювати понад 110 мирних мешканців.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-