На Луганщині без «режиму тиші» спробують евакуювати людей із п’яти міст

На Луганщині без «режиму тиші» спробують евакуювати людей із п’яти міст

Укрінформ
На Луганщині без «режиму тиші» у четвер буде чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Щодня знаходимо людей, які через відсутність мобільного зв’язку та Інтернету не знали про безкоштовну евакуацію. 21 квітня безкоштовно виїхати можна буде із Сєвєродонецька, Лисичанська та за можливості з Попасної, Гірського та Рубіжного. Без «режиму тиші», - написав очільник області.

Він назвав адреси зборів у цих п’ятьох містах області.

Гайдай розповів, як щодня знаходять людей, які через відсутність мобільного зв’язку та Інтернету не знали про безкоштовну евакуацію. Такі випадки є у кожному населеному пункті, навіть у містах. Якщо до бомбосховищ та великих підвалів поліцейські та волонтери регулярно підвозять їжу і вже всіх там знають, то об’їхати підвали кожного із тисяч будинків швидко неможливо.

«Приїжджаємо до віддаленої багатоповерхівки з декількома підвалами, а там лише дві-три людини, або взагалі одна. Яку не одразу й знайдеш. Добре, якщо вона почує звук автомобіля і вийде. Розповідаємо, запрошуємо і допомагаємо доставити до автобусів. Аналогічна ситуація в маленьких селищах. Врятуємо усіх, в кого є бажання», - заявив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Читайте також: На Луганщині фельдшерка Гірської громади разом з батьком змогли евакуювати «швидкі»

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні станом на 19 квітня залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Із Луганщини без гуманітарних коридорів і без «режиму тиші» 20 квітня вдалося евакуювати понад 110 мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-