Рашисти блокують «зелені коридори» на Херсонщину

Рашисти блокують «зелені коридори» на Херсонщину

Укрінформ
Наразі гуманітарна ситуація у Херсонській області продовжує бути напруженою – російські загарбники не дали жодного офіційного «зеленого коридору»

Про це в інтерв’ю для проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» розповів керівник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

«Гуманітарна ситуація дуже важка. Наголошую ще раз: з першого дня, як би не билося, не працювало найвище керівництво нашої держави, віцепрем'єрка Ірина Верещук, Офіс Президента, нам не дали жодного офіційного «зеленого коридору», - зазначив Лагута.

Він зауважив, що на Херсонщину з боку Дніпра, Кривого Рогу, Миколаєва доводилось завозити необхідну допомогу стежками та маленькими партіями. Тепер її провозять через блокпости волонтери, аде для забезпечення області цього всього недостатньо.

Читайте також: Над тимчасово захопленим Херсоном підняли у повітря український прапор

«На всі наші прохання, прохання вищого керівництва держави вони (російські окупаційні сили – ред.) відповідають: «Ми самі забезпечуватимемо продуктами, медикаментами область. Тут Крим допомагає», - зазначив Лагута.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада «кинула» область. Наразі ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає активістів, а також усіма силами намагається «сформувати лояльне до них ставлення та громадську думку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-