Три релігійні громади Київщини переходять до ПЦУ

Три релігійні громади Київщини переходять до ПЦУ

Укрінформ
Розпорядженням від 20 квітня ухвалений перехід трьох релігійних громад Київщини з УПЦ московського патріархату до Православної Церкви України.

Про це Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Роками питання переходу релігійних організацій до лона Православної Церкви України штучно гальмувалося. Ставлю крапку на цьому. Ми повинні відновити свою віру та свою українську Церкву. Це битва за свідомість українців. Якщо є законні підстави та бажання релігійної громади про перехід – ми будемо це робити. Обласна військова адміністрація діє виключно в законодавчому полі в інтересах своїх жителів та Української держави», – заявив очільник обласної військової адміністрації.

Як відомо, при переході від УПЦ московського патріархату до ПЦУ релігійна громада громада має зареєструвати новий статут. Для реєстрації вона подає заяву та статут (положення) на реєстрацію до обласної чи Київської міської державних адміністрацій.

Читайте також: Понад 200 громад московського патріархату готові перейти до ПЦУ - Потураєв

21 березня Синод ПЦУ ухвалив рішення про надзвичайний порядок прийняття до Православної Церкви України

Згідно з цим рішенням архієреї, духовенство, монастирі та релігійні громади, які виявлять бажання увійти в канонічне єднання з Православною Церквою України, в разі ухвалення відповідного рішення зберігатимуть свою структуру як єпархії ПЦУ. Духовенство, монастирі та громади, які з певних причин не можуть увійти до складу місцевої єпархії ПЦУ, після їх письмового звернення можуть бути прийняті, як виняток, безпосередньо під омофор предстоятеля ПЦУ як ставропігійні парафії (монастирі).

Читайте також: ПЦУ через можливі провокації ворога дозволяє змінювати час богослужіньЕпіфаній

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-