За добу рашисти 21 раз обстріляли Донеччину, загинули п’ятеро мирних жителів

За добу рашисти 21 раз обстріляли Донеччину, загинули п’ятеро мирних жителів

Фото
Укрінформ
У Донецькій області за добу задокументовано 21 обстріл з боку російських загарбників, загинули 5 цивільних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України, передає Укрінформ.

«Війська рф обстріляли 17 населених пунктів. Упродовж минулої доби окупанти вдарили по таких населених пунктах Донеччини: Маріуполь, Авдіївка, Вугледар, Лиман, Краматорськ, Мар’їнка, Красногорівка, Велика Новосілка, Новгородське, Нью-Йорк, Луганське, Шандриголове, Нікольське Святогірської громади, Торське, Зарічне, Роздольне, Берестове», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що унаслідок цих ударів загинули 5 мирних жителів, ще 6 було поранено, серед них - дитина.

Як інформують у НПУ, руйнувань зазнали цивільні об’єкти – житлові будинки, церква, заклад освіти, комунальна інфраструктура, адмінбудівлі. Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У відомстві закликали громадян дотримуватися комендантської години, не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами, бо ворог розстрілює цивільні авто. Також людям радять не піднімати невідомі предмети і не чіпати нерозірвані снаряди, а викликати піротехніків за телефоном 101.

Окрім того, в поліції попереджають: «Будьте обережні, в захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством, відбирають транспорт. Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації. Поліція залишається на варті безпеки».

Читайте також: Обстріли Харківщини: Лозова зазнала вже 17 ракетних ударів, зруйновані понад 200 будинків

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-