У Запоріжжі відновлюють старий корпус військового госпіталю

У Запоріжжі відновлюють старий корпус військового госпіталю

Фото
Укрінформ
Через брак місць для розміщення поранених військових у Запоріжжі вирішили відновити стару будівлю військового госпіталю, зведену понад 70 років тому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Всі роботи, крім державного підрядника, виконуються на волонтерських засадах, тобто безкоштовно. А це приблизно 70% робіт. На сьогодні вже зібрано 80% необхідних будівельних матеріалів”, - говорить працівник госпіталю Кирило Корніленков.

Трохи більше тижня тому у Фейсбуці на сторінці військового госпіталю з’явився допис про те, що “через брак вільних місць для розміщення поранених та для лікування захисників України терміново потрібно відновити стару будівлю на території”.

Йдеться про будівлю, яка була зведена у 1947 році як інфекційне відділення госпіталю. Невелика одноповерхова будівля експлуатувалася до 2001 року. Після 20-річного “простою” в ній знов виникла потреба.

Військовий госпіталь власними силами розпочав внутрішні роботи, але на ремонт даху та зміцнення фундаменту були потрібні матеріали, на закупівлю яких державних коштів не вистачало.

Ремонтувати дах узявся волонтерський центр “Паляниця”.

“Дах був у жахливому стані. Частина шиферу “сповзла”, необхідно було замінювати значну частину крокв”, - сказав волонтер “Паляниці” Дмитро. На сьогодні вже проведено дмонтажні роботи, змонтовано гідроізоляційну мембрану, нове решетування.

У Запоріжжі відновлюють старий військовий госпіталь / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Волонтери додають, що для уникнення підтікання під фундамент треба зробити водовідведення від будинку.

Наразі на об’єкті всі роботи виконуються спільними зусиллями, в тому числі ведеться збір коштів у фонд ремонту (пожертви від українців та всіх небайдужих). Матеріали надали “Епіцентр”, “Ceresit”, також допомагають політичні діячі.

Читайте також: У Трускавці розгорнули польовий госпіталь для поранених та переселенців

Від 70-річної будівлі за фактом залишаються тільки цегляні стіни, все інше замінюється. Будівельники, окрім заміни покрівлі, зміцнили фундамент, замінили електропроводку, каналізаційні труби. Всі старі вікна будуть замінені на металопластикові.

Як повідомлялось, у Запоріжжі працює евакуаційний шпиталь, який розташований поблизу лінії зіткнення. Нині з “передка” поранених везуть саме до Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-