Вінницька єпархія УПЦ (мп) порушила питання незалежності від рпц

Вінницька єпархія УПЦ (мп) порушила питання незалежності від рпц

Укрінформ
Духовенство Вінницької єпархії Української православної церкви (московського патріархату) засудило війну рф проти України і виступило за незалежність від російської православної церкви.

Священники звернулися до митрополита Вінницького і Барського Варсонофія з проханням ініціювати після війни Архієрейський собор з розглядом цих питань, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу єпархії.

"Ми засуджуємо віроломне вторгнення військ російської федерації на територію незалежної України і розв’язання війни проти українського народу та закликаємо якнайшвидше припинити бойові дії. Жодні політичні мотиви та виправдання з боку рф цього вторгнення, як би красиво вони не звучали, не варті навіть однієї каплі пролитої людської крові", - йдеться, зокрема, у зверненні.

Констатуючи "з великим болем і розчаруванням" той факт, що предстоятель рпц патріарх кирил та окремі спікери московської патріархії, в угоду політичному керівництву рф, замість засудження вторгнення в Україну неодноразово намагалися виправдати дії військ росії, священники порушують питання про повну незалежність та самокерованість їхньої церкви, при збереженні канонічності та євхаристичного спілкування з усіма помісними православними церквами.

Читайте також: На Хмельниччині понад 30 громад московського патріархату готові перейти по ПЦУ

"Враховуючи все вище сказане, просимо Ваше Високопреосвященство донести наше прохання до Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія, а саме – по завершені бойових дій в Україні скликати Архієрейський собор нашої Церкви, на якому була б сформульована чітка позиція УПЦ відносно озвучених нами питань", - резюмує документ.

Як повідомлялося, депутат Верховної Ради Оксана Савчук внесла законопроєкт "Про заборону Московського патріархату на території України".

Частина священників УПЦ (мп) після повномасштабного вторгнення росії в Україну припинила поминати на богослужіннях московського патріарха кирила.

Фото: eparhia.vinnica.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-