«Ліс Перемоги»: На Львівщині за день висадили понад 80 тисяч дерев

«Ліс Перемоги»: На Львівщині за день висадили понад 80 тисяч дерев

Фото
Укрінформ
На 25 лісових ділянках Львівщини з нагоди Дня довкілля в рамках масової акції «Ліс Перемоги» висадили 87 тисяч дерев.

 До заходу долучилися відомі львів’яни, вимушені переселенці та діаспора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні фактично вся Львівщина охоплена акцією «Ліс Перемоги». В кожному державному лісництві області підготовлено декілька локацій - загалом їх 25. Всього засадимо 37,2 га лісу, де буде біля 87 тисяч дерев. До нас долучилися всі бажаючі, але особливо ми раді, що разом з нами висаджують дерева переселенці, вони прийшли цілими сім’ями, щоб трішки відволіктися від воєнної реальності і долучися до благородної справи», - сказав керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Мета доброчинної акції – зібрати 3 млн грн благодійних внесків для закупівлі амуніції українським захисникам та захисницям. Організаторами акції є Львівська обласна військова адміністрація, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, ГО «Добро.Дій» та глобальної ініціативи «Озеленення Планети».

До заходу долучилися 13 країн зі всього світу та 8 областей України, де так само висаджують дерева. Разом з головою ОВА Максимом Козицьким, народними депутатами, відомими співаками та громадськими активістами дерева висаджувала посол Хорватії Аніца Джаміч. Усі об’єдналися та мали змогу поспілкуватися завдяки телемарафону.

«Ця підтримка є для нас важливою і цінною. Бо відновлюючи екосистему Землі, ми об’єднуємо цілий світ і привертаємо увагу до України і розповідаємо що насправді тут відбувається, а сьогодні в нас триває війна. Тому ми тут заради перемоги, щоб наш тил був у безпеці і захисті, щоб ми дуже швидко відновлювали Україну, висаджували дерева і допомагали нашим захисникам», - наголосила співзасновниця фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк.

На лісовій ділянці Верблянського лісництва у Буському районі учасники акції висадили понад 5 тис. сіянців головних лісоутворюючих порід сосни та дуба звичайного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-