Рівненський зоопарк прихистив евакуйованих тварин

Рівненський зоопарк прихистив евакуйованих тварин

Фото
Укрінформ
Зоопарк у Рівному прийняв пів сотні тварин, евакуйованих із регіонів, що постраждали внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«У Рівненському зоопарку поповнення. 17 приматів, 20 єнотів-полоскунів і 8 альпак отримали тимчасовий прихисток в міському звіринці. Вони - мешканці Київської області, Дніпра та Харкова», - написав Коваль.

За його словами, тварини почуваються добре. Вони звикають до нових умов проживання і харчування.

Як повідомляв Укрінформ, опіку над тваринами Рівненського зоопарку взяли на себе деякі переселенці, які прибули до обласного центру. Так, своїх опікунів знайшли броненосець та пара лінивців у звіринці.

Під час війни в скрутній ситуації опинилися харківський «Екопарк» та зоопарк «12 місяців» під Києвом. Загинули тварини, пошкоджені вольєри, зафіксовані випадки виходу тварин за межі зоопарку. Відсутня електроенергія та опалення, закінчуються запаси харчів для тварин.

Європейські зоопарки організували фонд допомоги зоопаркам України і розпочали збір коштів. Готові за потреби надати транспорт для евакуації тварин і тимчасово прихистити їх у себе.

Читайте також: Врятовані з Харкова білі леви перебувають у тяжкому психологічному стані

У Рівненському зоопарку живе понад 150 видів тварин, у 30 видів щороку народжується потомство. Основна частина зоопарку – це залишки старого фруктового саду та єдиний в межах міста природний лісовий масив площею майже 5 га. На території зоопарку знаходиться більше 130 видів деревних, чагарникових та трав’янистих рослин.

Фото: Фейсбук Віталій Коваль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-