На Херсонщині склала повноваження голова тимчасово окупованої Тягинської громади

На Херсонщині склала повноваження голова тимчасово окупованої Тягинської громади

Укрінформ
На Херсонщині заявила про складання повноважень голова тимчасово окупованої Тягинської громади Раїса Пономаренко.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила на сторінці Тягинської територіальної громади у Фейсбуці.

«Я, голова Тягинської громади Пономаренко Р.М., повідомляю про те, що на даний час склалися такі умови, коли я, як голова громади, не можу виконувати свої обов'язки та здійснювати повноваження як представник українського органу місцевого самоврядування», - зазначила Пономаренко.

Вона повідомила, що прийняла дуже складне для себе рішення та подякувала всім за співпрацю і підтримку.

Читайте також: «Скоро будемо»: українські військові звернулись до херсонців

Як інформує Херсонська ОВА у Фейсбуці, у Тягинській сільській ТГ голова громади довела до відома керівництво ХОВА про те, що вона складає свої повноваження у зв’язку з тим, що зі сторони російських загарбників іде тиск щодо співпраці.

У громаді електропостачання є, водопостачання відновили частково. Пенсія Укрпоштою виплачена. Хліб поставляється з Херсонського хлібозаводу.

Раніше міський голова тимчасово захопленого Таврійська Микола Різак, який 1 квітня був викрадений російськими військовими, написав заяву на відпустку з подальшим складанням повноважень.

Читайте також: Визволені населені пункти Херсонщини отримали світло і воду

На Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації їхнього місця знаходження, сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню.

Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих мешканців регіону.

Фото: Фейсбук Тягинська Тг

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-