У Харкові через обстріли військ рф сталася масштабна пожежа у складській будівлі

У Харкові через обстріли військ рф сталася масштабна пожежа у складській будівлі

Укрінформ
У Харкові внаслідок обстрілів російських загарбників за минулу добу, 15 квітня, сталося 22 пожежі, зокрема у складському приміщенні на площі в 2,5 тис.кв.м.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Головного управління ДСНС України в Харківській області, передає Укрінформ.

"Пожежі сталися: у Слобідському (2), Шевченківському (3), Основ'янському (1), Немишлянському (1), Московському (3), Київському (2) та Індустріальному (10) районах міста Харкова... Найбільша пожежа виникла у складській будівлі Харківського району області. Площа пожежі склала близько 2500 кв.м. Ліквідовували пожежу 4 відділення ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Також інформують, що у приватному житловому секторі Шевченківського району міста Харкова горіли відразу три будинки, а також надвірні забудови та гаражі. Загальна площа пожежі склала близько 1500 кв.м. Пожежу вдалось швидко ліквідувати. Для ліквідації пожежі було задіяно 8 одиниць техніки та 40 осіб особового складу ДСНС.

Читайте також: Нічні обстріли на Луганщині: перебитий газопровід, одна людина загинула

Крім того, близько 16:00 російські загарбники завдали удару по житловому масиву Індустріального району Харкова. Виникло відразу 8 пожеж, як у житловому секторі, так і в торговельних об'єктах. Для ліквідації цих пожеж було задіяно 10 одиниць техніки та 40 осіб особового складу ДСНС.

Читайте також: російські загарбники обстріляли село під Полтавою, одна людина загинула

Крім Харкова, спричинені обстрілами пожежі гасили в Ізюмському (1) та Харківському (4) районах області.

Загалом за добу з 15 по 16 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 37 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж - 34, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами - 27, пожежі в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом — 5, пожеж у приватному секторі та на об'єктах, що сталися з інших причин, не пов'язаних обстрілами — 2; також 1 раз на розбирання завалів та 2 — на допомогу населенню та ліквідацію наслідків ДТП.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 72 залучення для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Як повідомлялося, 15 квітня близько 16:30 російські війська обстріляли реактивними системами залпового вогню «Ураган» Індустріальний район Харкова. Внаслідок обстрілу загинули 10 мирних жителів, серед них - 7-місячна дитина. Ще 35 людей поранено. Пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків.

Фото ілюстративне, ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-