На Харківщині рашисти обстріляли евакуаційні автобуси - семеро загиблих, 27 поранених

На Харківщині рашисти обстріляли евакуаційні автобуси - семеро загиблих, 27 поранених

Фото
Укрінформ
На Харківщині в смт Борова окупанти 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси, внаслідок чого семеро осіб загинули, 27 – отримали поранення.

Про це 15 квітня повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За даними слідства, 14 квітня 2022 року російські військовослужбовці обстріляли евакуаційні автобуси з мирними мешканцями в смт Борова Ізюмського району. За попередніми даними, загинуло 7 осіб. Ще 27 людей отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

Працівниками СБУ розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За інформацією агентства від місцевих мешканців, водії автобусів, побачивши війська рф, зупинилися на узбіччі та вийшли з транспортних засобів з піднятими руками, однак окупанти розстріляли людей впритул.

Як повідомляв Укрінформ, жителів селища Борова закликали евакуюватися власним транспортом або наданими селищною радою автобусами до поїздів ще 4 квітня. За цей час із 15 тис. жителів виїхала половина чи навіть більше, точно порахувати в селищній раді людей, які виїжджали власним транспортом, не можуть.

Вранці 14 квітня в села поблизу Борової зайшли російські загарбники. За інформацією місцевих жителів, вони роздягають і б’ють чоловіків, відбирають телефони, виносять майно з осель. Ввечері голова ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що війська рф зайшли до Борової, і селище заблоковане.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-