Кіровоградський Музей мистецтв передав військовим на передову понад 300 оберегів-янголів

Кіровоградський Музей мистецтв передав військовим на передову понад 300 оберегів-янголів

Фото
Укрінформ
Кіровоградський обласний Музей мистецтв передав військовим на передову більше 300 оберегів-янголів. Їх виготовляють під керівництвом майстрині Олександри Пренко.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кіровоградська обласна рада, передає Укрінформ.

«Більше трьохсот оберегів-янголів передали захисникам волонтери з обласного Музею мистецтв. Із перших днів війни кропивницька майстриня Олександра Пренко розпочала виготовляти обереги разом із колективом обласного Музею мистецтв, волонтерами та відвідувачами», - зазначають в обласній раді.

Тут зауважили, що свій оберіг отримав і заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько, який бере участь у війні з росією.

«Виготовлення одного оберега в людини з досвідом займає близько двох із половиною годин, без досвіду – значно більше часу», - уточнюють в облраді.

Загалом , від початку війни Кіровоградський Музей мистецтв передав бійцям на передову 421 оберіг.

Читайте також: На Житомирщині скульптор-переселенець виготовляє патріотичні сувенірні тарілки

Олександра Пренко – майстриня, яка виготовляє ляльки-килимки. Її на це надихнула праця з дітьми у студії килимарства в Кіровоградському центрі дитячої та юнацької творчості. Так назбиралася колекція пласких ляльок у гуцульських, буковинських, подільських та поліських строях. Кожна з них має своє призначення і оздоблена відповідними символами.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-