У Львові відбудеться благодійний забіг на підтримку тимчасово захопленого рф Херсона

У Львові відбудеться благодійний забіг на підтримку тимчасово захопленого рф Херсона

Укрінформ
У Львові 16 квітня відбудеться благодійний забіг для збору коштів на закупівлю медикаментів і продуктів харчування мешканцям тимчасово захопленого Херсона.

Про це у Фейсбуці повідомив НОК України у Львівській області, передає Укрінформ.

«Львів’ян запрошують на благодійний забіг. В суботу, 16 квітня, на Lviv Runday відбудеться благодійний забіг для підтримки Херсона, який нині тимчасово окупований російськими нелюдами», - зазначено у повідомленні.

За словами ініціаторки акції, багаторазової чемпіонки України з легкої атлетики Орисі Дем'янчук, мета забігу - збір коштів на закупівлю медикаментів і продуктів харчування для жителів Херсона.

«Місто окуповане і щодня російські військові намагаються дедалі більше його ізолювати. Волонтерів викидають і відбирають машини, наставляють зброю, через раз відбирають гуманітарну допомогу. Полиці в аптеках – порожні. Літні люди потребують ліків. Волонтерів замало, коштів бракує катастрофічно", - зазначила атлетка.

Читайте також: Біженка з Миколаєва виграла жіночу гонку на марафоні в Єрусалимі

Благодійний забіг пройде 16 квітня о 09.00 у Стрийському парку з боку вулиці Самчука. Стар для дітей почнеться о 10.00 (800 метрів для дітей до 10 років, 1600 метрів – від 10 до 14 років).

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

У Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-