На Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу важко поранена 15-річна дівчина

На Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу важко поранена 15-річна дівчина

Укрінформ
У Білозерському районі Херсонської області внаслідок обстрілу російськими військами села Надеждівка важке поранення отримала 15-річна дівчина.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, збройні формування рф обстріляли село Надеждівка. Внаслідок влучення ворожого снаряда у домоволодіння поранення грудної клітки отримала 15-річна дівчина. Вона перебуває у лікарні, її стан тяжкий.

Читайте також: Прокуратура оголосила підозру автору книги «денацификация Украины»

Також пошкоджено низку житлових будинків, цивільну інфраструктуру.

«Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти», - наголошують у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 13 квітня в Україні росіяни вбили 191 дитину, більш як 349 дітей отримали поранення.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Прокуратура Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-