З екопарку під Харковом вивезли чотирьох ведмедів, корів та оленя

З екопарку під Харковом вивезли чотирьох ведмедів, корів та оленя

Відео
Укрінформ
З екопарку під Харковом за день вивезли чотирьох ведмедів, трьох шотландських корів і північного оленя.

Про це повідомляється на сторінці парку у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні нам вдалося вивезти трьох бурих і одного гімалайського ведмедя, а також трьох шотландських корів. Крім того, вдалося зловити північного оленя, який втік із розбомбленого вольєра, його також евакуювали", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що до кінця робочого дня посилилися обстріли з «Градів», також надійшло попередження про авіанальот, тому вивезти більше тварин можливості не було.

Евакуація тварин, які залишилися, за таких темпів вимагатиме ще 15-20 ходок, зазначили в екопарку.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс перебуває на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги і волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Також вирішується питання з вивезенням 5 бурих ведмедів та інших тварин. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі».

А 9 квітня стало відомо, що окупанти вкрали моркву і капусту, які призначалися для годівлі тварин. За словами директора Екопарку, на початку місяця люди, які представилися російськими військовослужбовцями, забрали овочі та інші продукти, призначені для тварин, на 50 тис. грн. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: https://www.facebook.com/FeldmanEcopark

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-