До відновлення Харкова приєднається всесвітньо відомий архітектор Норман Фостер

До відновлення Харкова приєднається всесвітньо відомий архітектор Норман Фостер

Укрінформ
До відновлення Харкова після війни готовий приєднатися всесвітньо відомий архітектор Норман Фостер та його бюро «Foster+Partners».

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

"Британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер дав згоду брати участь у відновленні Харкова після війни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, Фостер, серед іншого, у 1980-х роках спроєктував будівлю банку HSBC у Гонконгу, а у 2004 році - найвищий міст у світі Віадук Мійо на півдні Франції. Також працював над дизайном штаб-квартири Apple - Apple Park у Каліфорнії (США).

Читайте також: росія відповість за Краматорськ, Бучу, Маріуполь і Харків - Штати в ОБСЄ

Раніше міський голова Ігор Терехов наголосив, що при відновленні міста архітектурі слід приділити особливу увагу. Кожен новий мікрорайон має відрізнятись від іншого.

"Нам потрібно подивитися на відновлення міста на багато кроків уперед, на 30 років уперед, щоб створити унікальні споруди з огляду на наші особливості та ментальність", - зазначив Терехов.

На його думку, необхідно переходити на локальні джерела забезпечення житлових мікрорайонів – будувати дахові котельні, робити свердловини замість централізованого водопроводу, щоб Харків як прикордонне місто був готовий до будь-яких гіпотетичних надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові з початку війни внаслідок обстрілів з боку військ російської федерації зруйновано 1 617 багатоповерхових житлових будинків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-