Годував до 300 людей щодня: рашисти знищили центр гумдопомоги у Сєвєродонецьку

Годував до 300 людей щодня: рашисти знищили центр гумдопомоги у Сєвєродонецьку

Укрінформ
Унаслідок російського масованого обстрілу знищено центр гуманітарної допомоги в Сєвєродонецьку.

Про це у Телеграмі написав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«11 квітня один із центрів надання гуманітарної допомоги, створених у Сєвєродонецьку силами волонтерів, зазнав масованого обстрілу. Одразу вісім снарядів потрапили у приміщення колишнього ДСК, де був облаштований центр, та зруйнували стіни. Сталося значне загоряння складу. На щастя, обійшлося без жертв», - повідомив очільник ОВА з посиланням на слова голови Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Миколи Надулічного, який є одним з організаторів мережі таких центрів у Сєверодонецьку та Лисичанську.

Читайте також: На Луганщині українські захисники збили ворожий літак

Центр годував до 300 людей щодня та забезпечував їжею і засобами гігієни прикутих до ліжка хворих людей. Громадські активісти щодня формували набори для маломобільного населення й на автомобілі або, навіть, на велосипедах чи пішки доправляли їх адресно.

Усвідомлюючи, що загарбники цілять саме по складських продовольчих об'єктах, волонтери не оголошували адресу видачі гумдопомоги в соцмережах, щоб убезпечити себе та людей.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії різними видами зброї, зокрема системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Тільки за останню добу військові рф знищили 12 житлових будинків на Луганщині, у Лисичанську одна людина загинула, троє отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-