Про заклики терміново виїжджати з Чернігова: Не панікуємо - голова ОВА

Про заклики терміново виїжджати з Чернігова: Не панікуємо - голова ОВА

Укрінформ
Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус закликав жителів міста не панікувати, коли мова йде про заклики ворога терміново виїжджати з Чернігова.

Про це він поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

Чаус зазначив щодо інформаційно-психологічних операцій рф, що війська ворога працюють, активно розганяючи зраду і паніку.

«Перше. Кілька днів лунає: «скоро наступ, терміново тікайте, перевірена інформація, всі силовики вже виїхали з міста» і т.д. Ніхто нікуди не виїхав. Не дочекаються. А якщо наступ і буде (ну, хто зна, що в того хворого уральського карлика в голові) - ми гідно зустрінемо ворога, у нас багато подарунків. Ми ж українці, вчимось дуже швидко. Навчились. Don't panic», - поінформував чиновник.

Читайте також: На Чернігівщині будують переправи на місцях зруйнованих мостів

Щодо інформації щодо того, що невдовзі Чернігів буде закритий на в'їзд/виїзд, Чаус зазначив, що якщо буде така необхідність, то влада це зробить.

«Але всі про це дізнаються заздалегідь і з офіційних джерел. Поки такої необхідності я не бачу. Don't panic», - уточнив Чаус.

Щодо інформації про нібито продаж гуманітарки, то очільник Чернігівської ОВА зазначив, що поки щодо цього немає жодного факту.

«Був один псевдоволонтер, по ньому працює Нацпол. Вул. Ріпкинська - три перевірки (одна особисто) - не підтвердилися. Лис Микита - купа скарг, але товар весь з документами. Кілька точок по містах Чернігів, Ніжин, Прилуки - не підтвердились. Документи в порядку», - уточнив він.

Читайте також: У Ніжині внаслідок бомбардувань пошкоджено понад 80 житлових будинків - міський голова

Щодо гуманітарки Чаус заявив, що її дійсно було мало.

«Чи ви забули вже, що ще тиждень тому Чернігів був відрізаний, і місто споживало в рази більше, ніж завозилось? Зараз є логістика, є поставки. Як фасовані набори, так і окремо продукти. Ми активно роздаємо (дякую в тому числі нашим волонтерам, не забуваємо - вони в нас фантастичні). Допомога доїде скрізь, де її потребують. Але не одним днем. Всі мають це розуміти», - уточнив він.

Щодо того, чому ціни на товари не такі, як до повномасштабного вторгнення рф, Чаус зазначив, бо йде війна.

«Відсутність товарів, важка логістика, ще й з довгим плечем, пальне і т.д. Ми регулюємо націнку, але витрати високі. Треба трохи почекати. Зараз вже відновлюються великі мережі, скоро все стане на свої місця», - уточнив Чаус.

За його словами, усі ці теми активно розганяються ворогом, основне завдання ІПСО - посіяти паніку й страх, дестабілізувати.

«Тому дуже прошу: користуватись інформацією виключно з офіційних джерел (вона достовірна); не сіяти ворожнечу один між одним, бо ми сильні, коли ми єдині (ворог робить все, щоб нас роз'єднати; впевнений, не вийде); робити кожен свою роботу з холодною головою (допомагати ближнім, підтримувати тих, хто цього потребує», - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, понад місяць Чернігів перебував під авіаційними бомбардуванням та артилерійськими обстрілами російських військ. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що після російських бомбардувань та обстрілів Чернігова в місті загинули понад 700 людей.

Як повідомлялося, 10 квітня Чаус висловив думку, що новий наступ росіян на Чернігівську область не відбудеться.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-