Ворог обстріляв Велику Олександрівку на Херсонщині – знищено будинки і транспорт

Ворог обстріляв Велику Олександрівку на Херсонщині – знищено будинки і транспорт

Укрінформ
Російські агресори обстріляли смт Велика Олександрівка на Херсонщині, зруйнувавши житлові будинки, господарські споруди та знищивши автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, військовослужбовцями держави-агресора та учасниками контрольованих нею незаконних збройних формувань здійснено артилерійський обстріл смт Велика Олександрівка на Херсонщині.

Внаслідок обстрілів з боку ворога пошкоджено та подекуди вщент зруйновано житлові будинки, господарські споруди, гаражі та автотранспортні засоби.

Читайте також: За добу Харківщину обстріляли 66 разів, серед 11 загиблих – дитина

"Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти", - уточнюють в прокуратурі.

Наразі Херсонською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялось, у місті Ніжині Чернігівської області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено понад 25 багатоповерхових будинків та понад 60 приватних будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-