У Нижніх Сірогозах на Херсонщині посадовці селищної ради відмовилися від співпраці з ворогом

У Нижніх Сірогозах на Херсонщині посадовці селищної ради відмовилися від співпраці з ворогом

Укрінформ
Посадові особи Нижньосірогозької селищної ради відмовилися від співпраці з ворогом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нижньосірогозька селищна рада у Фейсбуці.

«Оперативна інформація станом на 11 квітня 2022 року…Сьогодні військові РФ прийшли до комунальної установи, в якій тимчасово працюють працівники селищної ради, так як у адміністративному приміщенні селищної ради вже третій тиждень знаходяться військові. Вони наполегливо пропонували співпрацю, від якої всі посадові особи Нижньосірогозької селищної ради відмовилися», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадові особи селищної ради не впевнені, що в подальшому у них буде можливість працювати в межах повноважень, наданих українським законодавством по забезпеченню життєдіяльності громади та належного функціонування об’єктів критичної інфраструктури. На сьогодні ж усі комунальні установи та підприємства працюють в штатному режимі.

Земляків закликають берегти себе, піклуватися про сусідів, рідних та близьких.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сторінці голови Нижньосірогозької селищної ради Дмитра Такаджи у Фейсбуці з'явилася заява про відставку. Після цього повідомлення у громаді заявили, що селищна рада продовжує працювати.

На Херсонщині міський голова Каховки Віталій Немерець, який не погодився співпрацювати із загарбниками, виїхав із захопленого військами рф міста на підконтрольну українській армії територію. Також змушені були виїхати через погрози міські голови Скадовська та Олешків.

Російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонської області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Загальна кількість викрадених окупантами людей невідома.

Читайте також: У Князівці на Херсонщині окупанти знищили сільгосптехніку, склади з зерном і добривами

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації їхніх місць перебування та сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню.

Спеціалісти Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-